Iskolánk felső tagozatán szeptembertől egy újfajta szakkörön vehetnek részt tanulóink.

Számos olyan helyzet adódhat, amikor a gyerekek is tudnak hatékony segítséget adni a vészhelyzet felismerésével és a segélyhívással.  Az elsősegélynyújtás alapjait elméletben és főként gyakorlatban tanulhatják meg a foglalkozásokon a diákok, sok-sok játékos feladaton keresztül.

Egy kis létszámú, nagyon lelkes gyerekekből álló csapat találkozik minden hétfőn, hogy újabb- és újabb ismeretekre tegyenek szert: mit kell tenniük, ha valaki megsérül vagy bajba jut.

Február végén a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetétől kaptunk egy versenyfelhívást, miszerint április 14-én lehetőségünk nyílna kipróbálni tudásunkat a szervezésükben megrendezésre kerülő területi döntőn.

A gyerekek nem sokat gondolkoztak. Igent mondtak a felkérésre, annak ellenére, hogy kevés időnk volt a felkészülésre. Mivel senkinek nem volt a versennyel kapcsolatos tapasztalata, a kíváncsiság volt a legnagyobb motiváló erő: milyen lehet egy elsősegélynyújtó verseny?

A részvételhez szükségünk volt saját elsősegély felszerelésre és egyéb eszközökre is. Ennek összeállításához a Tankerületünktől kaptunk anyagi segítséget.

A verseny Törökbálinton volt. A csapatok utaztatásában a Vöröskereszt segített. Kényelmesen, kisbuszokkal érkeztünk a helyszínre.

Újoncként nem sikerült az élmezőnyben végeznünk, de ez nem is volt elvárás. Rutinszerzés volt a célunk. Jövőre újra próbára tesszük az egyre bővülő tudásunkat!

Egy nagyon jó hangulatú rendezvénynek lehettünk részesei. Köszönjük a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének, a mentős kollégáiknak és az önkéntes diákoknak a színvonalas megrendezést.

Külön szeretném megköszönni Kovács Évának és Kovács Dávid szülőknek a a gyakorló foglalkozásokhoz, a felkészüléshez nyújtott szakmai segítségét.

Bővülő csapatunkhoz szeretettel várunk olyan gyerekeket, akiket érdekel az elsősegélynyújtás gyakorlata és szeretne egy jó közösség tagja lenni!

Pandurné Barbi Dóra tanár