A 2022/2023. tanév ballagási ünnepségét 2023. június 16-án, pénteken délelőtt tartjuk iskolánkban.

Szeretnénk, ha ezt az alkalmat meghitt, ünnepi búcsúzásként élnék meg diákjaink, a szülők és a pedagógusaink is.

Hagyományainkhoz híven a ballagási ünnepség az alábbi forgatókönyv alapján kerül megrendezésre. Ballagó diákjainknak két különböző időpontban érkeznek a számukra feldíszített tanterembe:

  • a osztály 13-as teremben: gyülekező 7:45-től, osztályfőnöki óra 8:00-tól
  • b osztály 14-es teremben: gyülekező 7:45-től, osztályfőnöki óra 8:00-tól
  • c osztály 17-es teremben: gyülekező 7:45-től, osztályfőnöki óra 8:00-tól

A ballagási ünnepség 8:30-tól kezdődik.

  • e osztály 13-as teremben: gyülekező 9:15-től, osztályfőnöki óra 9:30-tól
  • f osztály 17-es teremben: gyülekező 9:15-től, osztályfőnöki óra 9:30-tól
  • g osztály 14-es teremben: gyülekező 9:15-től, osztályfőnöki óra 9:30-tól

A ballagási ünnepség 10:00 órától kezdődik.

Kérjük, hogy diákjaink az alkalomhoz illő, szolid ünnepi öltözetben jelenjenek meg (fehér blúz, illetve ing, fekete szoknya, illetve nadrág) és viseljék az iskolai sálat illetve nyakkendőt.

A hozzátartozókat az udvaron 8:30/9:30-tól tudjuk fogadni, a Radnóti utcai udvari bejárat felől. Minden osztály a tornaterem mellett fog megállni a vonulás során. Kérjük a hozzátartozókat, itt várakozzanak a ballagókra, mert ekkor lesz lehetőség a tanulóknak átadni a virágokat és néhány fényképet készíteni.

A ballagó gyermekeket az épületben az osztályonként egy-egy szülő fényképezheti, megbeszélés szerint. Önök az udvarra való kiérkezéskor, valamint az ünnepély végén tudják a diákokat fotózni az iskola előtt vagy a parkban. (Az ünnepi műsor alatt kérjük, ezzel ne zavarják a szereplőket.)

Kérjük, az udvaron, a várakozás ideje alatt hagyják szabadon a ballagók útvonalát. A diákok az iskola oldalsó bejárata felől vonulnak végig az udvaron a hátsó bejáratig, ahol meghallgatják a búcsúbeszédeket, átveszik a díjakat és feltűzik a szalagokat az iskola zászlajára. Az ünnepi műsor végeztével a ballagók és vendégeik az iskola hátsó kijáratán tudják elhagyni az iskola területét, mivel a következő ballagó osztály vendégeit az udvar bejáratán már engedjük be.

Szeretettel várunk minden kedves vendéget:
a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola Nevelőtestülete