Aprajafalván és még azon is túl

Alsó tagozatos gyerekeink idén is két épületben kezdték meg a munkát. A kicsik (elsősök, másodikosok, harmadikosok) Aprajafalván és a nagyok (negyedikesek) a Radnóti utcai épületben.

Napraforgó rádiót indítottunk Aprajafalván, amely szignálja (Gryllus Vilmos: Napraforgó) minden reggel 7.50 perckor hangzik fel az aulában. A gyerekek izgatottan várják, hogy ez a nap, mitől lesz más, mint a többi. Mert mi ezt minden nap elmondjuk. Boldog születésnapot kívánunk a szülinaposoknak, szeretettel köszöntjük a névnapos diákjainkat is. Már nagyon várják, nagyon fontos 😊

Heti témákat, heti kihívásokat ismertetünk, amit versekkel, dalokkal egészítünk ki.

Az első héten a Nagyszülők Napját ünnepeltük, hallottunk verseket, dalokat. Kihívásként a gyerekek a nagyszüleikkel kapcsolatos élményeiket, emlékeiket örökíthették meg. A napraforgós faliújságon összegyűjtöttük a munkáikat.

Természetesen figyelünk a negyedikesekre is, az ő munkáik a Radnóti épületben láthatók. Azokról készült fényképek is helyet kapnak majd az albumban.

A negyedik b-sek jártak is nálunk a héten, de ez még titok, hogy ők mire készülnek 😊

A második héten a Mozdonyvezetőkről és a munkájukról tudtunk meg többet. Minden osztály elkészítette a saját kocsiját, amiből egy hosszú vonat készült, amely ott robog Aprajafalván.

A rádió közös munkánk eredménye, minden osztály vállalhat benne feladatot, kinek mi tetszik. A kezdeményezést a 3.b osztály ragadta magához, hiszen az első hónapban ők üzemeltetik a rádiót, ők készülnek fel versekkel, dalokkal. Saját kutatómunkájukat Zsuzsa nénivel beszélik át, mielőtt adásba kerül.

A termeket, a folyosót közös munkával feldíszítettük, kezd otthonos lenni.

Ádám bácsi is ellátogatott már hozzánk. Meglepetés, hogy ismét Nudlival érkezett (vadászgörény), akit már ismernek a gyerekek. Nudli segítségével most a Vadaspark növényvilágába kalauzolt el minket.

 

Minden másról beszéljenek a képek!

Aprajafalva lakói