Pályaválasztási nap a kicsik szemével

Tanítás nélküli munkanap, tele az iskola gyerekekkel és szülőkkel, előadókkal. Pályaválasztási napot tartottunk.

Több szülő szívesen vállalta, hogy beszélget a gyerekekkel a saját munkájáról, munkájának érdekességeiről. Sok mindent megtudtunk a villanyszerelő, a cipész és bőrdíszműves, az idegenvezető, a pék munkájáról. Megtudtuk, hogy mit csinál a tájépítész és világörökségi szakember, a versenyszervező, egy ügyvezető igazgató. Megtudtuk, hogy vezethet valaki rádióműsort. Hogy senki ne maradjon le semmiről, ezért a második és harmadik évfolyamon minden osztály minden helyre elküldte a követeit. 2-3 diák ment minden előadóhoz, akik azt a feladatot kapták, hogy utána az osztálytársaknak elmeséljék, hogy ők mit láttak, mit hallottak, mit tapasztaltak. Bizony nagy felelősség!!! Igazi kooperatív csapatmunka!

Jó levezető játékkal zárult a délelőtt, a gyerekek „vadásztak” foglalkozásokra. Majd otthon elmesélik!

Az elsősöknek a tanító nénik szervezték meg a napot. Éttermi kisokos címet adtak a projektnek. Misi Fakanala étterem felszolgálója és szakácsa érkezett, hogy ezt a projektet teljessé tegyék. A gyerekek megismerték a zöldségeket, az alapanyagokat, munkaeszközöket. Szendvicseket, gyümölcssalátát készítettek. Átvették az illemszabályokat, terítettek, rendeltek.  Hogy a kézművesség se maradjon el, termésmandalákat készítettek. Csuda izgalmas nap volt, amit holnap még péksüteménysütéssel fognak befejezni. Mesterségek – foglalkozások projekt keretében érdekes feladatlapokat töltöttek ki a gyerekek a többi elsőben. Akadálypályát küzdöttek le a tornateremben. Hogyan készül? Megmutatjuk! Rövid videókat nézhettek meg, megismerkedhettek pl. Túró Rudi készítésével.

Ebéd után sem unatkoztak a tanulóink. Gosztolai Zsolt méhész gondoskodott az uzsonnáról minden évfolyamon. Mézes uzsonna. Ha már itt járt, sok dolgot tanított a gyerekeknek a méhekről, méhészekről, mézről. Akik éppen nem a méhész előadáson voltak, kézműveskedtek a tantermekben. Elképesztő nap volt. És jönnek a fotók!

Negyedikeseink sem unatkoztak ezen a napon. Betekinthettek a KUKA ipari robotjainak világába. Ha már első óta sakkoznak, Móni néni hatására kicsit egy hobby szakma rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek. Volt osztály, aki még a városi könyvtárba is ellátogatott.

Alábbi linken többi kép is megtekinthető!