Szavak ereje

 

„A kedvesség olyan, mint a hó. Mindent megszépít, amit betakar.”

November 17-én összegyűlt az alsó tagozat apraja, nagyja. Gyerekek, pedagógusok, foglalkozás vezetők. Az volt a cél, hogy együtt rájöjjünk, hogy a szavaknak mekkora erejük van és hogyan alakítják a valóságot.

Itt volt velünk Polett néni és Detti néni. Ők különböző technikák (mozgás, hang, tér, irányított beszélgetés, manuális eszközök) segítségével érzékenyítették a gyerekeket a szavak közösségre gyakorolt hatásáról.

Itt volt velünk Dávid bácsi, aki magával hozta a „Vöröskeresztes Cirkuszt”. Különböző feladatokkal vezette rá a tanulókat, hogy milyen könnyű kedvesnek lenni azokhoz a társakhoz, akiket szeretünk, és milyen nehéz azokkal, akiket kevésbé kedvelünk.

Kocsis Gábor mentor-űrkutató-író is eljött hozzánk. Nem érkezett egyedül, hozta magával a kutyáit is. Lord, Gertrúd és Gréta lelkesen segítettek állati egyszerű megoldásokat találni a bonyolult emberi problémákra.
Nemcsak kutyák voltak. Ádám bácsi a felelős állattartáson belül megtanította, hogyan olvassunk az állatok jelzéseiből. Ők, hogyan kommunikálnak velünk? Ádám bácsi is vendéget hozott. A nyulat Haminak hívták.
Vámos Robi művész-mentor-író (Gyémántbogár program) felhívta a figyelmet arra, hogy Bárki-Bármire képes, akár egy rajzzal is meg tudjuk mutatni önmagunkat.

Emese néni a zenét, a hangszereket hívta segítségül, hogy előcsalogassa a gyerekek érzelmeit.

A gyerekeink délután sem maradtak program nélkül. Az osztályok a délelőttről gyűjtött élmények felhasználásával Patchwork szívet készítettek. Érdekes, egyedi, sokszínű, különleges alkotások születtek.

 

Szép és tartalmas nap volt.