SZIGJA Sportegyesület

Adószámunk: 19249090-1-13
Bankszámlaszám: 10700512-72240216-51100005

 A Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola sportegyesülete SZIGJA SE néven 2019-ben alakult a rendszeresen mozogni kívánó gyerekek sportolásának biztosítása érdekében. Sajnos a Covid miatt a sportegyesület tevékenysége eddig szünetelni kényszerült. Az idei évtől szeretnénk az egyesület tevékenységét elindítani.  

A Sportegyesület célja a rendszeres sportolás, versenyzés, testedzés, mindennapos testmozgás lehetőségének megteremtése, továbbá a Sportegyesület tagjai számára egészségnevelés, életmód-tanácsadás és sportszakmai támogatás biztosítása, a társadalmi öntevékenység és a közösségi élet elősegítése.  

A Sportegyesület elsődlegesen a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola diákjai szabadidősportját és tehetséggondozását támogatja. A sporthoz használatos sporteszközök beszerzéséhez pályázatokat ír és anyagi támogatást nyújt. 

A Sportegyesület további célja, hogy a tehetséges sportolók kibontakozását előmozdítsa, helyi, járási, megyei, országos és nemzetközi versenyeken, mérkőzéseken, bajnokságokon, kupákban vegyen részt, illetve ilyeneket rendezzen, továbbá hozzájáruljon a nemzeti sportélet fejlődéséhez, az olimpiai mozgalom céljainak megvalósításához. A versenyekre utazáshoz, az anyagi lehetőségihez mérten támogatást nyújt. 

A Sportegyesület különböző sportolási lehetőséget kínál az iskola keretein elül. Tevékenységek: tömegsport, labdarúgás, sakk, frizbi. 

Az elmúlt tanév egyik jelentős sportsikere:  

2022.06.11-en került megrendezésre az idei Ultimate Frizbi Diákolimpia Országos Döntője, ahol iskolánk tanulói négy kategóriában is megmérették magukat. 

 A 2. korcsoportos tanulók csapata színvonalas játékkal, magabiztos győzelmekkel aranyéremmel zárta a napot. 
 A 3. korcsoportban csoportelsőség után sajnos nem sikerült döntőbe jutni, végül egy szép győzelemmel bronzéremmel zárt a csapat. 
A 4. korcsoport B (amatőr) kategóriájában végig szépen játszottak a gyerekek, be is jutottak a döntőbe, ahol sajnos nem sikerült győzedelmeskedni, így egy szépen csillogó ezüstéremmel zártak. 
 A 4. korcsoport A (leigazolt frizbisek) kategóriájában kiélezett harcokban bronzmérkőzésig verkedték magukat a gyerekek, ahol győzni tudták, így ők is a harmadik helyen zártak.  

Összesítve iskolánk egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a napot.